Energie Besparen Mindset: Dít weerhoudt mensen om energie en geld te besparen.

Waarom energie besparen zo moeilijk is voor sommige mensen + de snelle en makkelijke oplossing.

Er zijn veel manieren om energie en geld te besparen. Dit kun je doen door energiebesparende producten aan te schaffen, door bespaartips toe te passen en door de goedkoopste energieprijzen te vinden met energie vergelijken. Je hebt wel een goede mindset nodig om veel te besparen. Wat houdt sommige mensen tegen? Lees nu waarom energie besparen zo moeilijk is voor sommige mensen en hoe dit eenvoudig veranderd kan worden. Krijg nu een energie besparen mindset!

Wil jij vanaf nú minder geld betalen, omdat je je energieverbruik verlaagt?

Download nú ons GRATIS E-BOOK met 57 energiebesparende tips!

Ja, ik wil direct besparen op mijn energierekening dankzij tips

Energie Besparen Mindset in 2023: nog meer geld besparen.

De energie besparen mindset krijgen is in 2023 nog winstgevender dan een aantal jaren geleden. Het besparen van geld op de energierekening is helemaal niet zo moeilijk, maar je moet wel de stap zetten om ermee te beginnen. Dit leggen we ook in dit artikel uit. Ga er goed voor zitten en investeer enkele uren tijd in het uitzoeken van manieren om energie en geld te besparen. Het is de moeite meer dan waard.

Zie je door de bomen het bos niet meer? Geen zorgen. In dit artikel vertellen we je hoe makkelijk het is om overzicht te krijgen, zonder dat je zelf het uitzoekwerk moet doen. We laten zien dat het de moeite waard is om energie te besparen en hoe dit bedrag in de komende jaren fors kan oplopen.

We noemen verderop in dit artikel een aantal bedragen die je bespaart met energiebesparende producten. Deze bedragen zijn echter berekend met een stroomprijs van zo’n €0,22 en een gasprijs van €0,80. De energieprijzen zijn gestegen. Als we uitgaan van de gasprijs en de stroomprijs van het energieplafond, dan zien we een bijna verdubbeling. De gasprijs is €1,45 en de stroomprijs €0,40. Je bespaart dus nóg meer geld dan dat we in dit artikel noemen.

Wacht niet langer en kom nú in actie en voorkom dat je onnodig geld kwijt raakt aan hoge energierekeningen!

Energie Besparen Mindset: Deze 3 gedachten kosten je geld.

De Energie Besparen Mindset is een manier van denken waarmee je meer energie kunt besparen dan dat je op dit moment doet. Energie besparen is namelijk heel makkelijk, maar toch zitten veel mensen met hoge energiekosten. Er zijn ook mensen die aangeven ons waardevolle e-book met energie bespaartips te willen downloaden, maar na het invullen van hun e-mail adres niet op de downloadlink klikken. 

#1 Energie besparen is niet de moeite waard.

Energie besparen kost soms eerst moeite. De moeite van het aankopen van een product dat energie bespaart of het aanbrengen/installeren van een product. Het levert je een beloning op in de vorm van minder energieverbruik en minder energiekosten. We horen wel eens dat energie besparen de moeite niet waard is.

We nemen een waterbesparende kraan, radiatorfolie en led lampen als voorbeeld. Dit zijn kleine producten die je voor weinig geld kunt kopen. Met de waterbesparende kraan bedoelen we een opzetstuk waarmee je lucht toevoegt  aan de straal. In het gebruiksgemak zul je dit niet merken. Dit opzetstuk kent verschillende namen. Wij gebruiken de term ‘mousseur’ in het verloop van dit artikel. Radiatorfolie voorkomt warmteverlies doordat het warmte van de verwarming terugkaatst de kamer in, zodat er niet een deel van in de muur trekt en naar buiten verdwijnt. Led lampen zijn lampen die veel zuiniger zijn dan gloeilampen, halogeenlampen en spaarlampen.

We hebben in de artikelen over deze producten uitgerekend hoeveel je gemiddeld bespaart.

ProductBesparing per jaar.
Mousseur€10
Radiatorfolie (5 m2)€40
Led lampen (5 stuks) als vervanging van gloeilampen of halogeenlampen.€20

Na het plaatsen van ons artikel over radiatorfolie zei iemand zoiets als: ‘Nou nou, 4 tientjes per jaar. Niet echt de moeite waard.’ We hebben de precieze quote niet meer, maar dit was de strekking van de opmerking. En misschien denk jij nu ook dat €40 besparen in een heel jaar niet echt veel is. De een zal €40 de moeite waard vinden en de ander vindt het maar weinig. Dit zal bij de led lampen en de mousseur nog veel meer zo zijn.

Zelfs de besparing van deze 3 producten bij elkaar zal niet voor iedereen de moeite waard zijn. €70 besparen voor sommige gezinnen ‘maar’ één week boodschappen.

Energie besparen mindset: Energie besparen is WEL de moeite waard.

We hebben ‘maar’ even tussen haakjes gezet. Je kunt het namelijk ook zo bekijken dat je wel heel makkelijk dat weekje boodschappen gratis hebt verdiend. De genoemde producten kopen, de radiatorfolie aanbrengen en de led lampen en mousseur indraaien is weinig werk. Een paar muisklikken en het is gekocht, de radiatorfolie aanbrengen duurt niet langer dan zo’n 1,5 uur en het indraaien van led lampen en de mousseur kost vrijwel geen tijd.

Energie Besparen Mindset Energie Besparen Info

Dat betekent dat je in ruim 1,5 uur tijd werk €70 verdient. Dit is een netto uurloon van €46,67! Wanneer mensen gevraagd worden om iets 1,5 uur te doen waarmee ze €70 verdienen zullen ze, zo schatten wij in, veel enthousiaster zijn dan het besparen van €70 in 365 dagen. Toch komt het op hetzelfde neer.

Bedenk wel twee dingen:

  1. Een mousseur koop je voor zo’n €10, de radiatorfolie kost €40 en de led lampen zijn verschillend in prijs, maar zou je ook voor €20 kunnen kopen. Dat betekent dat je €70 betaalt om €70 te besparen. Het levert je dus niets op! Of toch wel?
  2. Het levert je zeker wel veel op. De besparing van €70 per jaar kun je natuurlijk vermenigvuldigen met het aantal jaren dat je ze gebruikt. Zo is het aanbrengen van radiatorfolie een klusje die je één keer zo’n anderhalf uur kost, maar blijft het jarenlang zitten. Wanneer we stellen dat de producten 15 jaar mee gaan zul je zien dat energie besparen zeker de moeite waard is. Klik op de naam van het product om deze te bekijken.
ProductBesparing in 15 jaar.
Mousseur€150
Radiatorfolie (5 m2)€600
Led lampen (5 stuks) als vervanging van gloeilampen of halogeenlampen.€300

Weinig werk voor €1050. Je uurloon is nu €700 netto! Je krijgt het alleen in 15 jaar uitbetaald. Zou jij een klusje weigeren waarmee je in 1,5 uur €1050 zou verdienen?

En dat is nog niet alles. Er zijn heel veel producten waarmee je energie kunt besparen. Kijk hier in onze lijst met 22 energiebesparende producten om €10.000’en euro’s te besparen.

Uitgelicht

#2 Met wachten verlies je elke dag geld. Kom nú in actie!

Of het nou gaat om energie besparen of andere dingen: Mensen zeggen dat ze iets willen, maar komen vaak niet in actie. In het geval van energie besparen kost dit geld. Zoals we in onze inleiding al aangaven gebeurt het regelmatig dat mensen hun gegevens invullen om ons gratis e-book met bespaartips te ontvangen, maar vervolgens niet daadwerkelijk het boek downloaden. En van uitstel komt vaak afstel.

Dit is niet alleen in dit voorbeeld zo. Ook het besparen op andere kosten wordt vaak uitgesteld. We kunnen ons voorstellen dat mensen zich niet echt verheugen op het uitzoeken of hun autoverzekering, zorgverzekering en andere verzekeringen nog goedkoper kan. Het mooie is dat je helemaal niets veel hoeft uit te zoeken. Naast een energievergelijker biedt Overstappen.nl ook veel vergelijkers voor andere diensten. Via onderstaande groene knop zie je de verschillende vergelijkers.

2 miljoen mensen gebruiken een energievergelijker om de laagste energieprijzen te vinden!

Vind nu de laagste prijs voor stroom en gas in 2 minuten!

Ja, ik wil zien welke energieprijzen energieleveranciers mij kunnen bieden

En stel dit niet uit. Van uitstel komt afstel en je verliest hiermee geld. Wat houdt jou tegen als je geld wilt besparen? Niets!

Maak niet de fout die mensen die graag willen afvallen vaak maken. Ze besluiten op bijv. 10 december dat ze willen afvallen. Ze wachten hiermee tot 2 januari, “want de kerst en oud en nieuw komt er nog aan.” Dat is een tijd waar veel en ongezond wordt gegeten, dus dan kun je beter na 2 januari beginnen met het letten op voeding en het sporten zo is de redenatie.

Maar je goede voornemens hoeven niet op 2 januari in te gaan. Je kunt gelijk beginnen. Er is geen reden om ruim 3 weken te wachten, omdat er feestdagen aan komen. Wanneer jij écht wilt afvallen dien je meteen in actie te komen.

Misschien wil je graag op 25, 26 en 31 december + 1 januari genieten van lekker eten en drankjes. Maar daarom kun je wel op die 10 december direct besluiten om op alle niet feestdagen te letten op je eten en beweging. Dat 23 dagen (10 december tot 2 januari) uitstellen, terwijl je van die 23 dagen gewoon 19 dagen al kunt beginnen met het werken aan datgene wat je graag wilt is onnodige uitstel. Als je écht iets wilt moet je er direct aan werken.

Even terug naar de energie besparen mindset. Je gaat nu niet het energie besparen en geld besparen uitstellen. Geen zin in veel uitzoekwerk of zie je door de bomen het bos niet meer? Hieronder is het stappenplan geld besparen, met energie en overige vaste lasten.

Stappenplan geld besparen. Je zorgt er nú voor dat je veel minder geld kwijt bent aan vaste lasten.

Wil je (veel) geld besparen? Als je dit echt wilt ga je nu niet iets anders doen, maar volg je dit stappenplan geld besparen:

Bekijk én regel nu!Vind hier waar je dat gaat doen.
Vind nu in 2 minuten de laagste prijzen voor gas en stroom en pak een welkomstbonus tot wel €400!Gebruik hier onze favoriete energievergelijker.
Investeer nu verstandig: Koop energiebesparende producten. Deze zijn zeer winstgevend!Vind hier de lijst met 22 energiebesparende producten en bespaar €10.000’en euro’s.
Bespaar op je gebruiksgedrag. Slimmer en zuiniger met energie omgaan levert ook veel geld op.Download hier ons gratis e-book met 57 energiebesparende tips.
Niet alleen op energie kun je flink besparen. Bekijk ook je andere vast lasten zoals autoverzekering, zorgverzekering, inboedelverzekering, internet abonnement en meer!Besteed slechts 2 minuten per vaste last en vergelijk snel alle prijzen.

Het gebruiken van elke vergelijker kost je 2 minuten. Het downloaden van het e-book is ook in 2 minuten geregeld. Daarnaast ben je nu hopelijk ook echt in actie gekomen wanneer het gaat om energiebesparende producten zoals een waterbesparende douchekop. Waarschijnlijk heb je dit allemaal makkelijk binnen een uur geregeld en bespaar je je duizenden euro’s de komende jaren. Makkelijk verdiend en dat allemaal omdat je nu écht in actie bent gekomen om zo niet meer overbodig veel geld te betalen. Goed gedaan!

#3 Ik heb er geen verstand van. Wat moet ik nou kopen?

Door de bomen het bos niet meer zien is een reden voor veel mensen om niet tot aankoop over te gaan. Er zijn zoveel energiebesparende maatregelen waarmee je in huis energie kunt besparen. En welke energieleverancier is het goedkoopst?

Gelukkig vertelden we je al eerder dat je met een energievergelijker heel makkelijk in 2 minuten het goedkoopste energiecontract kunt vinden. Je hoeft dus niet zelf alle aanbiedingen van al die energieleveranciers naast elkaar te leggen. Met energie vergelijken worden alle kosten met elkaar vergeleken, inclusief de welkomstbonus. Zo heb je snel een compleet beeld van alle kosten. Lees dit artikel over energie vergelijken om te weten waar jij op moet letten.

Advies Duurzaam Investeren Energie Besparen Info

Grote energiebesparende maatregelen kosten veel geld, maar leveren dan ook 100’en euro’s aan energiebesparing per jaar op. Denk hierbij aan zonnepanelen, een waterpomp, een zonneboiler en isolatie. Omdat de investering enkele duizenden euro’s kan bedragen zal je misschien  één van deze producten kiezen om in te investeren. Maar welke is voor jou de beste keuze?

Krijg hier inzicht in de beste investering voor jou dankzij de gratis woningscan!

Zonnepanelen leveren namelijk veel meer op wanneer de ligging van het dak ten opzichte van de zon en de hellingshoek optimaal zijn. Afhankelijk van de omvormer van de zonnepanelen kan een beetje schaduw van een boom je ook veel stroomopbrengst kosten. Misschien is een ander product een betere investering.

Wil jij weten welke van deze grote energiebesparende maatregelen de slimste investering is voor jouw specifieke situatie? Lees hier meer over gratis en vrijblijvend advies voor het verduurzamen van je huis.

Krijg advies van experts welke investering jouw geld waard is.

Zoals gezegd hoef je niet alles zelf uit te zoeken. Welke investering in jouw situatie het beste is kun je te weten komen dankzij de link hieronder naar de woningscan van Slimster.

Ben je heel nieuwsgierig? Neem dan nu 2 minuten de tijd om de woningcheck te doen en krijg direct een indicatie welke investering het meest gunstig is voor jouw woonsituatie.

Weet je al zeker welke energiebesparende maatregel jij wilt laten toepassen aan je woning? Dan zoek je makkelijk het bedrijf die de klus het goedkoopst kan klaren. Krijg via Slimster gratis en vrijblijvend 4 offertes van bedrijven bij jou in de buurt! Vind hieronder de pagina’s om tot wel 45% te besparen op de kosten van diverse energiebesparende maatregelen.

CV-ketel: Gratis 2 vrijblijvende offertes van bedrijven uit jouw buurt.
Laadpaal: Gratis 4 vrijblijvende offertes van installateurs uit jouw buurt.
Warmtepomp: Gratis 4 vrijblijvende offertes van bedrijven uit jouw buurt.
Windturbine/Windmolen: Gratis 4 vrijblijvende offertes van bedrijven uit jouw buurt.
Zonnepanelen: Gratis 4 vrijblijvende offertes van specialisten uit jouw buurt.
Zonneboiler: Gratis 3 vrijblijvende offertes van installateurs uit jouw buurt.
Bodemisolatie: Gratis 4 vrijblijvende offertes van specialisten uit jouw buurt.
Dakisolatie: Gratis 4 vrijblijvende offertes van specialisten uit jouw buurt.
Gevelisolatie: Gratis 4 vrijblijvende offertes van specialisten uit jouw buurt.
Kruipruimte isolatie: Gratis 4 vrijblijvende offertes van specialisten uit jouw buurt.
Spouwmuurisolatie: Gratis 4 vrijblijvende offertes van specialisten uit jouw buurt.
Vloerisolatie: Gratis 4 vrijblijvende offertes van specialisten uit jouw buurt.

Mensen vragen ook: FAQ.

Energie besparen doe je nu: Hoe kan ik zo snel mogelijk beginnen?

Energie besparen doe je nu door direct in actie te komen. Veel mensen zoeken informatie op over energie besparen of bijvoorbeeld afvallen, maar doen niets met die informatie. Ze zien op tegen het in actie komen, want het is mogelijk veel werk of ze zien door de boven het bos niet meer. In het geval van energie besparen is het belangrijk dat je nu meteen begint met de eerste stap: informatie verzamelen. Wanneer je aan iets bent begonnen is het makkelijker om door te zetten dan wanneer je nog niet bent begonnen. Ons advies:
1. Download ons gratis e-book met 57 energiebesparende tips die je vandaag nog kunt toepassen.
2. Vraag zoveel mogelijk gratis en vrijblijvende offertes aan voor isolatie, zonnepanelen, een warmtepomp en andere grote energiebesparende maatregelen. Zo weet jij de kosten en de hoeveel geld die je kunt besparen met een paar klikken. Je vindt de aanvraagpagina’s hier.
3. Investeer in radiatorfolie, een waterbesparende douchekop en een radiator ventilator. Het bestellen kost weinig werk, maar het bespaart al snel meer dan €200 per jaar!
4. Kijk verder dan energie: bespaar hier op 23 vaste lasten door in 2 minuten tijd de laagste prijzen voor verzekeringen, internet en tv te vinden.

Is energie besparen de moeite waard?

Ja, energie besparen is de moeite waard. Je kunt afhankelijk van jouw woning 100’en en zelfs meer dan 1000 euro per jaar besparen. Sommige producten helpen om energie te besparen, zoals een douchetimer. Er zijn producten die warmte in huis houden, zoals isolatiefolie. En veel producten kun je makkelijk aanbrengen zoals een waterbesparende douchekop. Bekijk nu onze lijst van 20 energiebesparende producten met de geschatte besparing. Absoluut de moeite waard.

Snel geld besparen op energie: vind de laagste energietarieven.

Wil je snel geld besparen op energie? Wanneer je de laagste energietarieven vindt bespaar je al veel op je energierekening. In 2 minuten tijd kun je de laagste gas- en stroomprijzen vinden. Zo kun je op stroom besparen en gas besparen. Daarnaast heb je na het lezen van dit artikel een energie besparen mindset en ga je met behulp van energiebesparende producten je verbruik ook fors verlagen. Laat even onderaan dit artikel weten wat jij hebt gedaan om minder geld kwijt te zijn aan energie.

2 miljoen mensen gebruiken een energievergelijker om de laagste energieprijzen te vinden!

Vind nu de laagste prijs voor stroom en gas in 2 minuten!

Ja, ik wil zien welke energieprijzen energieleveranciers mij kunnen bieden
Wil je niet langer veel geld kwijt zijn aan energie? Download ons gratis e-book met 57 energie bespaartips!